Više tipova stakla po sastavu i karakteristikama koristimo u zavisnosti od zahteva:

 

  • TERMO FLOT STAKLO

Ovo su uobičajena stakla koja se koriste u današnje vreme, i to su takozvana IZO stakla uglavnom strukture 4-16-4. To znači da je stakleno telo sastavljeno od više staklenih ploča, odvojenih hermetički  zatvorenim međuprostorom ispunjenog vazduhom.

  • LOW-E NISKOEMISIONO STAKLO

Ima tanki niskoemisioni premaz što smanjuje prolaz toplotne energije a istovremeno propušta svetlost. Prozor u koji je ugrađeno ovo staklo značajno štedi energiju a kondenzaciju s unutrašnje strane svodi na minimum.

  • STOPSOL

Skraćenica od „stop-solar“ što ovom staklu omogućuje da manje propušta sunčeve zrake, a zahvaljujući tome što se prilikom procesa proizvodnje dodaje metalni premaz. Ovaj nanos obezbeđuje efekat ogledala u plavoj, zelenoj, sivoj i braon boji.

  • PARSOL

Flot staklo na čiju boju se utiče tako što se prilikom procesa proizvodnje dodaju metalni oksidi. Ova stakla apsorbuju sunčevu energiju.

  • ORNAMENT

Dekorativno staklo koje ima neravnu površinu formiranu prema nekom uzorku. Ovo staklo nastaje tako što se prilikom procesa proizvodnje utiskuje „tekstura“ sa jedne ili druge strane stakla. Preporučljiva su na mestima gde je neophodno zasenčeno slabo providno staklo (npr. Ulazna vrata, kupatilski prozori, itd…) Najviše se koriste delta, griz, peskareno, katedral…

 

Takođe koristimo stakla:

  • Troslojna staklau paketu sadrže tri sloja stakla, često su punjena i koriste se za prostore koji zahtevaju višu izolaciju.
  • Pampleks staklaje specijalno laminirano staklo, lepljeno folijom, tako da u slučaju lomljenja stakla, ne dolazi do rasipanja, već staklo ostaje celo. Često se koristi za povećavanje sigurnosti prozora, izradu staklenih ograda i specijalnih elemenata enterijera.
  • Kaljena staklaimaju visoku otpornost na udarce, temperaturu i visoka opterećenja, četiri do pet puta više od običnog flot stakla. Prilikom prskanja, rasipa se u veoma sitne komade. Kaljena stakla se zbog tih svojih osobina ne mogu dalje obrađivati, već se prethodno pripreme za specifične potrebe (dimenzije i oblik), kasnije se ne seku niti buše. Koriste se za izradu staklenih preklapajućih sistema ograda, lanterni, na vratima, za osvetljenje, kao sigurnosna stakla, izlozi i slično.

 

 
Za detaljne informacije posijetite naš izložbeni salon ili nas kontaktirajte putem emaila na: info@palikucacompany.com