Klizni sistemi se najčešće koriste za zastakljivanje terasa i restorana kafea, medjutim primena je višestruka tako da se koristi za , unutrasnja vrata, pregradne zidove i sl. Izbor tipologije profila sa ili bez termoprekida zavisi od zeljene zvučne i termičke izolacije koja se želi postici medjutim i od prosečnih vremenskih temperatura za podrucije gde se ugradjuje izloženost vetru i sl. Dakle prednosti su mogućnost poluotvorenog prostora, usteda prostora, estetika, pristupačna cena.

Klasični klizni sistem -vrata  izradjuju se od profila sa i bez termoprekida specijalno napravljenih za tu namenu. Kod kliznog sistema krilo na točkićima koji su u njega ugradjeni, klizi po donjoj šini štoka. Vrata mogu biti sa 1, 2, 3, 4 i 6 krila, i najčešće se upotrebljavaju za zastakljivanje terasa, ugostiteljskih objekata…
U zavisnosti od broja krila, otvarajuća površina je 1/2 ili 2/3. Sva krila su otvarajuća i po potrebi se mogu, veoma lako, pomerati na bilo koju stranu bez ikakvog ograničenja.Tako otvorena krila se preklapaju pa ne zauzimaju nikakav prostor. Aluminijumske klizne sisteme ALUMIL M 9020, 9200 i S350 predlažemo kao prozor (ili klizna vrata) na mestima gde nije potrebno idealno zaptivanje , zbog zaptivanja pomoću četkica umesto EPDM-gume.

 
Za detaljne informacije posijetite naš izložbeni salon ili nas kontaktirajte putem emaila na: info@palikucacompany.com