Ako već imate ugrađene prozore naše firme, ne biste trebali biti zabrinuti oko Vaše stolarije. U vezi satim, želeli bi smo da Vam damo nekoliko korisnih saveta da bi Vaša stolarija bila u odličnom stanju na duži vremenski period.

VENTILACIJA

Glavna prednost naših prozora jeste ta da postižu veoma visok nivo zaptivanja, te na taj način čuvaju značajnu količinu toplote. Međutim, da bi smo izbegli negativne efekte, moramo preduzeti neke mjere u cilju prevencije kondenzacije i ustajalog vazduha.

KAKO TO UČINITI?

  • PreporučujemoVam otvaranje prozora (nakratko) radi ulaska svežeg vazduha dva tri puta dnevno, čak i zimi. To neće dovesti do hlađenja prostorije i bolje je nego ostavljati malo otvoren prozor cijeli dan.
  • Svakog jutra je neophodno otvoriti prozore na bar 20 minuta da bi se postigla ventilacija svih prostorija.
  • Tokom dana otvaranje prozorana 5 minuta je sasvim dovoljno da se dozvoli ulazak svežeg vazduha.

PRVO ČIŠĆENJE POSLE UGRADNJE

Ako postoje ostaci prljavštine zaostali od ugradnje, ili proizvodnje na površini prozora, uklonite ih sa vodom ili tečnošću za čišćenje. NIKAKO NE KORISTITE ABRAZIVNA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE, ona mogu izgrebati i oštetiti stolariju.

ODRŽAVANJE

U suštini, Vaši prozori nemaju potrebu za specijalnim održavanjem. Za održavanje šarki i ostalih pokretnih djelova mehanizma dovoljno je da ih podmažete dva puta godišnje.